234 plata - 5 consejos para limpiar y sacar brillo a tus joyas de plata

5 consells per a netejar i fer brillar les joies de plata

La plata s’enfosqueix per molts factors, com la pell, l’aire, els productes químics o la suor. És tracta d’un procés natural que es pot corregir, així que t’oferim cinc consells per netejar i fer brillar les teves joies amb facilitat:

 1. És molt important tenir cura de la peça perquè sempre tingui la màxima lluentor. Després de fer-la servir, podem netejar-la amb un drap de cotó abans de deixar-la a la seva caixa o bosseta tancada i en un lloc sec i fresc. És recomanable guardar-la per separat per evitar el risc de ratllades derivades del contacte amb altres joies. Si amb el drap no aconseguim netejar bé la plata a 234 Plata disposem d’unes camusses de cotó amb impregnació en sec no rentables que ajuden a eliminar l’oxidació de forma suau.
 2. Els mètodes casolans són una alternativa, sempre que es portin a terme amb cura, ja que determinats químics i líquids poden malmetre la joia. T’expliquem alguns recursos, sempre tenint en compte també que la humitat perjudica la plata, així que cal assecar-la a consciència:
  • La goma d’esborrar pot ajudar-te en peces mat, ja que és un dels recursos menys abrasius que hi ha. Frega la taca fins a veure-la desaparèixer.
  • El bicarbonat és segurament la solució més habitual perquè el seu Ph neutre contraresta l’acidesa que provoca l’ennegriment de la plata. Una forma de fer-lo servir és fer-ne una petita muntanya i amb unes gotetes d’aigua crear una pasta amb la qual netejar la peça, abans d’esbandir-la amb delicadesa i assecar-la a fons. No és l’única fórmula, ja que comptem amb altres versions com la de forrar amb paper de plata la base d’un bol, abans de dipositar-hi les joies de plata amb aigua i bicarbonat. Aquest és un recurs que funciona perquè quan ho remenem l’alumini s’oxida i la reacció química fa que la plata torni a l’estat original després d’alliberar el sofre. També hi ha qui copia aquesta recepta amb sal enlloc de bicarbonat i fins i tot qui advoca per potenciar-ne l’efecte aplicant una mica de sal (o llimona) al bicarbonat.
  • Un altre recurs domèstic és el vinagre. El més tradicional és submergir la plata (que no estigui molt bruta) en el líquid durant dues o tres hores, remenant de tant en tant. Hi ha una alternativa quan es tracta de peces petites que consisteix en preparar-ne una cullerada i barrejar-la amb aigua, sal grossa i líquid de rentaplats.
  • La pasta de dents té moltes funcions com a remei casolà i una d’elles és netejar la plata. Per aconseguir-ho, frega-la emprant un raspall o un drapet amb la pasta abans d’esbandir-la amb aigua tèbia. Pot ser que dubtis sobre quina classe de pasta dentífrica triar davant la gran varietat que trobem al supermercat, així que t’aconsellem optar per la més clàssica, sense components extra destinats al blanqueig, el bon alè, les genives o similars.
  • El quetxup és un recurs que potser no havies escoltat, però que també funciona. Has de posar salsa en un plat, submergir-hi les joies durant cinc minuts i després fregar-les bé per comprovar com els àcids dels tomàquet t’ajuden a recuperar la brillantor original.
 3. Si la joia és més delicada o porta circonites pots fer servir un raspall de cerres molt suaus per fregar-la amb delicadesa fent servir una gota de líquid rentavaixelles. Quan acabis esbandeix-la amb aigua freda i asseca-la a fons amb una camussa que no sigui de ris.
 4. Recorda que les peces de plata són delicades, així que evita portar-les si fas esport o que estiguin en contacte amb laques, perfums, cremes solars, aigües termals, lleixiu o qualsevol producte químic agressiu que la pugui perjudicar o afavorir que s’enfosqueixi.
 5. Si enlloc de la plata aquest cop t’has fixat en una joia amb un bany xapat d’or has de tenir present que són peces especialment delicades, que necessiten per tant una major cura i es poden espatllar amb més facilitat. Així, el bany durarà més o menys en funció de cada persona (hi influeix la suor i el Ph de la pell) i el contacte que tingui amb productes químics com els perfums i les cremes.

Recorda que també ens pots portar les teves joies de plata a qualsevol de les nostres tendes, on disposem de camusses i líquids especials i fins i tot un aparell d’ultrasons per ajudar totes les teves peces a recuperar la lluentor. Si tens qualsevol dubte pots contactar amb nosaltres a (mail o telèfon) i estarem encantats d’atendre’t.

0 0 vots
Article Rating
Notifica de
guest
0 Comments
Comentaris inclosos
Mostra tots els comentaris